UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАТО не вірить у перемогу України навіть із західною зброєю – Süddeutsche Zeitung

Росія сприймає навчання НАТО на Заході України, як провокацію, але дарма.

На Заході продовжують повторювати, що військового рішення конфлікту на Сході України немає. Але це не зовсім так, - пише сьогодні німецьке видання Süddeutsche Zeitung.

"Військові рішення є, але жодне з них не на користь України. В НАТО вважають, що в України немає жодних шансів протистояти російському наступу навіть із західною зброєю", - йдеться у статті.

Крім того, жодна країна НАТО, попри підтримку України на словах, не готова підпускати до себе російсько-український конфлікт. Про це свідчить те, що ідею вступу України в Альняс, яку озвучили в уряді Арсенія Яценюка, на саміті в Уельсі ніхто навіть не розглядав.

Тому президент України Петро Порошенко розуміє , що його країна лишилася сам на сам з агресором. І саме тому він намагається домовитися з Кремлем.

Поряд з цим в Україні тривають спільні навчання з силами НАТО. В Москві це сприйняли, як провокацію, але дарма. Видання пише, що ці військові маневри нічого не означають. Київ є партнером НАТО з 1997 року, так само, як і Росія. Українські солдати брали участь в операціях Альянсу на Балканах і в Афганістані.

Тож в Росії немає причин нервувати. Однак Захід все одно не повинен дозволити Володимиру Путіну отримати надто багато від своєї перемоги в Україні.

Раніше міністр оборони Валерій Гелетей розповів, що країни НАТО вже передають зброю Україні. В цей же час, Польща підтвердила постачання зброї Україні "однією з країн НАТО". !zn