UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наступний "круглий стіл" національної єдності планують провести в Донецьку 17 травня

Програма "круглого столу" повинна містити в собі нову регіональну політику, яку запропонують регіонам, передусім, схід України.

Проведення наступного загальнонаціонального "круглого столу" національної єдності заплановано на суботу в Донецьку, заявив екс-президент України Леонід Кравчук.

"Ми готуємося до круглого столу, який буде проведено в суботу. Крайній термін - це понеділок, але не пізніше, тому що далі просто немає сенсу його проводити", - сказав він в ході першого загальноукраїнського круглого столу національної єдності в середу в Києві.

При цьому Кравчук зазначив, що "ми беремо на себе колосальну відповідальність, запрошуючи в Донецьк". "Наскільки я розумію, і пан Тарута (глава Донецької обладміністрації), і пан Лук'янченко (мер Донецька) сказали, що вони забезпечать безпеку, але нам потрібно рішення силових органів... Я не думаю, що ми можемо прийняти це рішення без гарантій або хоча б заяв і рішень силових органів України про те, чи забезпечать вони спокій і можливість проведення "круглого столу", - сказав Кравчук.

Екс-президент також відзначив необхідність підготувати на цей "круглий стіл" відповідну програму. "Я думаю, що ця програма повинна містити в собі нову регіональну політику, яку ми запропонуємо регіонам, передусім, схід України", - сказав Кравчук.

Разом з тим, голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута повідомив, що через 2 дні Донецьк буде готовий прийняти другий загальноукраїнський круглий стіл національної єдності". "Ми ще ведемо переговори, нам ще потрібно дійсно забезпечити безпеку. Через два дні ми можемо дійсно запропонувати те, про що ви говорите", - сказав він. !zn

Читайте також:

Патріарх Філарет виступив проти діалогу з агресором

Турчинов готовий до діалогу з регіонами, але не з озброєними терористами

Ющенко не покликали на "круглий стіл" національної єдності

Патріарх Філарет виступив проти діалогу з агресором