UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наступник Путіна навряд буде менш агресивним стосовно України – аналітик

При цьому російські еліти не схильні до будь-яких змін задля демократизації.

Російські владні кола у Кремлі вважають, що будь-які зміни у владі загрожують їй колапсом, тому відмовилися від ідеї трансферу влади та готуються до продовження діяльності Путіна на посту президента, пише у своєму матеріалі «Чорна мітка: що відбувається в оточенні Путіна» Володимир Кравченко.

Аналітик підкреслює, що групи впливу розуміють, що в разі відсторонення Путіна від влади їм доведеться домовлятися між собою, аби знайти компромісну кандидатуру нового лідера. При цьому для України зміна у верхівці Росії не обов’язково матиме позитивні наслідки.

«Зовсім не факт, що наступник Путіна буде менш агресивним у політиці стосовно України й Заходу. Як і те, що персона, котру розглядатимуть як компромісну, задовольниться своїм тимчасовим статусом: і Хрущов, і Брежнєв змогли посилити свої позиції та позбутися конкурентів», - наголошує автор.

Читайте також: В основу виборчої кампанії Путіна на виборах ляже «захист традиційних цінностей» — ЗМІ

На зміну ситуації у внутрішній політиці РФ також впливатиме розвиток на фронті в Україні навесні.  Однак для нашої держави насамперед важливо, щоб після закінчення російсько-української війни Росія перестала загрожувати безпеці України, для чого вона має перестати бути імперією.

«Можливо, демонтаж Росії затягнеться на десятиліття: запас міцності, в тому числі й економічний, у неї є. Але кривавий розпад цієї держави має значно реальніші перспективи, ніж її демократизація», - вказує на ситуацію всередині РФ Кравченко.

Більше про ситуацію всередині російських еліт, а також більше статей Володимира Кравченка читайте за посиланням.