UA / RU
Підтримати ZN.ua

Народний депутат Людмила Денисова обрана заступницею голови ПАЧЕС

Кандидатуру керівника постійної делегації України підтримали представники 12 країн.

Керівник постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській Асамблеї Чорноморського економічного співробітництва, народний депутат Людмила Денісова обрана заступником голови ПАЧЕС, повідомляє офіційний портал ВР.

Під час засідання 49-ї Генасамблеї ПАЧЕС за це рішення проголосували представники 12 країн-членів Асамблеї.

"Такий вибір 12 країн-членів ПАЧЕС є виявом міжнародної довіри до України та безпосередньо до мене, як керівника постійної делегації", - зазначила Людмила Денісова за підсумками голосування.

За словами народного депутата, Україна також головуватиму у ПАЧЕС о другій половині 2017 року. Наступна Генасамблея відбудеться у Києві 28-30 листопада цього року.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року в Бухаресті відбулося засідання 46-ї Генасамблеї ПАЧЕС, на якій українська делегація висловила протест проти виступу голови Держдуми РФ Сергія Наришкіна.

Депутат Європарламенту від Румунії Крістіан Преда заявив, що запрошення голови Держдуми РФ Сергія Наришкіна в Бухарест є ігноруванням з боку Румунії санкцій ЄС проти Росії.

У свою чергу, голова Сенату Румунії Терічану повідомив, що Сергій Наришкін був запрошений в Бухарест для участі в 46-му засіданні Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва, під час якого головування в ПАЧЕС було передано Росії.