UA / RU
Підтримати ZN.ua

Народні депутати знову спробували відсторонити Стефанчука від головування на засіданні

Це була третя спроба за два дні.

Верховна Рада не змогла відсторонити першого віцеспікера Руслана Стефанчука від головування на засіданні парламенту 6 жовтня. Рішення підтримали всього 49 депутатів з 226 необхідних. Як зазначила віцеспікерка Олена Кондратюк, заява про відсторонення надійшло від двох фракцій.

Напередодні народні депутати двічі намагалися відсторонити Стефанчук від головування. Але через те, що монобільшість голосувала проти, для відсторонення першого віцеспікера не вистачило голосів.

Читайте також: Стефанчук достроково закрив засідання Ради, бо немає затвердженого порядку денного

При цьому 5 жовтня спікера парламенту Дмитра Разумкова на два дні відсторонили від ведення засідань парламенту. Заява про відсторонення Разумкова від ведення засідань на два дні подали фракція «Слуга народу» і групи «За майбутнє» та «Довіра».

Крім того, Верховна Рада проголосувала за включення питання відставки спікера Дмитра Разумкова до порядку денного.  Повідомлялося про те, що розглянути питання відставки Разумкова хочуть у четвер, 7 жовтня. Як писало ZN.UA, за узгодженим в Трускавці планом, очолити парламент повинен Руслан Стефанчук, а його місце займе перший заступник голови фракції СН Олександр Корнієнко.

Засідання щодо відставки Разумкова вестиме «слуга народу» Данило Гетманцев. Крім нього, були заявлені кандидатури Гео Лероса, Олексія Гончаренка, Олександра Бакумова і Юрія Корявченкова. Останній заявив про самовідвід.

«Слуга народу» змогла зібрати 175 підписів за відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Відповідні підписні листи виявилися в розпорядженні ZN.UA.