UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нарендра Моді в Києві насамперед зустрівся із діаспорою

© Narendra Modi / Х
© Narendra Modi / Х
© Narendra Modi / Х
© Narendra Modi / Х

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, який вранці прибув з офіційним візитом до Києва, насамперед зустрівся із представниками індійської діаспори в Україні. Про це глава уряду Індії повідомив в Х.

«Сьогодні вранці приїхав до Києва. Індійська громада дуже тепло прийняла», - йдеться в його дописі.

За даними видання The Times of India, зустріч відбулась у готелі Hyatt Regency.

Очікується, що в Києві прем'єр Моді відвідає Національний музей України, де вшанує пам’ять дітей України, життя яких забрала повномасштабна війна.

Також прем'єр-міністр Індії віддасть шану статуї Ганді у Ботанічному саду імені А. В. Фоміна, яка символізує неминущу спадщину Махатми Ганді та його принципи миру та відмови від насильства.

Згодом відбудеться зустріч прем'єр-міністра Моді з  президентом України Володимиром  Зеленським у Маріїнському палаці. В тому числі запланована зустріч лідерів у закритому режимі для обговорення ключових питань.

Після цього відбудуться зустрічі делегацій на високому рівні, на яких очікуються важливі дискусії щодо двосторонньої співпраці. В тому числі запланований  обмін документами для офіційного оформлення угод і співпраці між двома країнами.

Читайте також: Індія обігнала Китай і стала найбільшим покупцем російської нафти в липні

Напередодні поїздки в Україну Моді зазначив, що «зараз не епоха війни», та додав, що Індія є «прихильником постійного миру в цьому регіоні». Водночас очікується, що під час зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським Моді передасть «повідомлення» від російського керівника Владіміра Путіна.