UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нападника на депутата Найєма оголосили в розшук

Саитова можуть оголосити в міжнародний розшук через Інтерпол.

Магомеда-Аміна Саитова, підозрюваного в побитті народного депутата Мустафи Найєма, оголосили в розшук. Інформація про Саитова, який переховується від органів влади, розміщена на сайті МВС.

Саитова підозрюють у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) та ч. 1 ст. 122 (умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості) КК.

За інформацією депутата Антона Геращенка, далі Магомета Саитова оголосять в міжнародний розшук через Інтерпол.

Як повідомлялося, 30 квітня на народного депутата Мустафу Найєма напали троє осіб, трохи пізніше до них приєдналася ще одна. Приводом для нападу став дорожній конфлікт: політик не став пропускати позашляховик, який підрізав його в районі Бессарабського ринку. Медики діагностували в Найєма перелом щелепи і струс мозку. Депутата госпіталізували та прооперували.

У місті було оголошено план-перехоплення, і троє нападників були затримані по гарячих слідах. Двоє з них виявилися громадянами РФ, третій – громадянином України. Всі нападники – уродженці Чеченської Республіки РФ.

Затриманим вручили повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб). Дії четвертого підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 296 і ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу. Затримати його правоохоронцям не вдалося – в день скоєння злочину він покинув Україну, вилетівши до Баку з Борисполя.