UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наглядова рада «Укроборонпрому» призначила нового гендиректора

З вересня компанією керував тво. 

Наглядова рада Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» призначила генеральним директором  компанії Олега Гуляка, який після звільнення Германа Сметаніна виконував обов’язки генерального директора, повідомили в АТ «Українська оборонна промисловість» у понеділок, 21 жовтня.

В Товаристві зазначили, що призначенню передував пошук та оцінка кандидатів, який проводило українське представництво міжнародної компанії, що спеціалізується на доборі керівників вищої ланки Odgers Berndtson.

Загалом на посаду гендиректора «Укроборонпрому» претендувало понад 20 осіб, з яких три потрапили фіналу. З ними наглядова рада, до якої долучили представників посольств США, Великої Британії та Німеччини, провела фінальну співбесіду та визначилася з кандидатурою.

Читайте також: «Укроборонпром» піднявся у рейтингу найбільших збройових компаній світу і показав історичний результат

Голова наглядової ради «Укроборонпрому» Давід Ломджарія зазначив, що для Наглядової ради було важливо, щоб найбільшу державну оборонну компанію очолила людина, яка має досвід роботи в Міністерстві оборони України та керівника напрямку логістики ЗСУ.

«Це – професіонал, який чудово розуміється на тому, що саме потрібно для Сил оборони України. Він є справжнім лідером: ініціативним, відповідальним та ефективним. Тому ми вирішили призначити Генеральним директором Товариства Олега Гуляка», – заявив він.  

Сам Гуляк подякував за довіру та заявив, що вважає свою роботу надзвичайно важливою, оскільки вона направлення на перемогу.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада призначила попереднього гендиректора «Укроборонпрому» Германа Сметаніна міністром з питань стратегічних галузей промисловості.