UA / RU
Підтримати ZN.ua

Начальник Генштабу Білорусі подав у відставку: білоруси відмовляються брати участь у війні в Україні

Немає можливості укомплектувати жодну батальйонну групу.

Начальник Генштабу Республіки Білорусь Віктор Гулевич подав у відставку, заявивши, що його підлеглі відмовляються брати участь у війні в Україні. Відповідний документ поширюється в інтернеті через соцмережі та електронні ЗМІ.

Заява Гулевича начебто датована 4 березня.

"У зв'язку з масовою відмовою брати участь у бойових діях особового складу воїнських частин, які мали бути залучені для укомплектування вищезгаданих батальйонних груп, у Збройних сил Білорусі немає можливості укомплектувати жодну батальйонну групу", - йдеться у документі, що приписують Гулевичу.

"Проведення роз'яснювальних робіт з командирами військових частин не дало результату. Маю сміливість докласти, що проведення заміни командирів вказаних військових частин, які не змогли організувати формування груп на місцях, не дасть потрібного результату", - зазначає Гулевич.

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН у Гаазі 7 березня розпочав слухання за позовом України проти російської федерації.

Слід також вказати, що важко не помітити зміну частоти та змісту риторики, яка лунала з Білорусі напередодні війни, та після того, як стало зрозуміло, що війська Росії не можуть впоратися із жодною з задач, яку ставило перед ними політичне керівництво російської федерації, і про які заявляв особисто глава рф владімір путін: