UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ відкрило провадження стосовно Віталія Кличка - ЗМІ

Мера Києва підозрюють у можливому декларуванні недостовірної інформації.

Співробітники НАБУ зареєстрували кримінальне провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації мером Києва Віталієм Кличко, пише Радіо Свобода.

Відзначається, що про це детективи повідомили громадській організації "Центр протидії корупції".

НАБУ розпочало кримінальне провадження стосовно не вказанної в електронній декларації нерухомості в Гамбурзі і Лос-Анджелесі, де проживає сім'я Кличко.

Юристи "Центру протидії корупції" звернулися до НАБУ з заявою про правопорушення ще в грудні 2016 року, але тоді відомство перенаправило його в Національне агентство з питань запобігання корупції, відзначає видання.

Повідомляється, що юристи оскаржили дії НАБУ в суді, внаслідок чого Апеляційний суд Києва зобов'язав детективів бюро розпочати кримінальне провадження щодо київського мера.

Звернення активістів базується на розслідуванні програми "Схеми", яке вийшло в ефір у грудні 2016 року.

За подання суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації передбачена відповідальність від штрафу до позбавлення волі на строк до двох років.

8 червня ЗМІ повідомили, що Національне агентство по запобіганню корупції проведе повну перевірку майнових декларацій глави Нацбанку України Валерії Гонтаревої та інших чиновників.