UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ відкрило кримінальну справу щодо Єрмака

Йдеться про опубліковані народним депутатом від "Слуги народу" Гео Леросом відеозаписи "співбесід", які проводив брат глави Офісу президента.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження, в якому фігурує глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

Про це антикорупційне відомство поінформувало у відповідь на запит, передає 11 червня "Радіо Свобода".

В бюро зазначили, що мова йде про опубліковані народним депутатом від "Слуги народу" Гео Леросом відеозаписах "співбесід", які проводив брат Андрія Єрмака Денис для призначення на посади.

29 березня народний депутат Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких брат керівника Офісу президента Денис Єрмак обговорює з низкою осіб можливість призначення на державні посади.

Дати на записах свідчать про те, що вони зроблені в період з серпня по вересень 2019 року. У розмовах фігурують посади в "Укрзалізниці", в Міністерстві інфраструктури, Київської митниці і т. д.

Люди, які позиціонують себе як помічники Дениса Єрмака, відкрито обговорюють отримання грошей за організацію таких зустрічей.

Андрій Єрмак підтвердив, що на записах – його брат Денис. Водночас керівник ОП пообіцяв звернутися до СБУ та ДБР, щоб слідство з'ясувало достовірність відеозаписів, хто і за яких обставин їх зробив, і як вони опинилися у Лерос. Єрмак звинуватив депутата в переході "червоних ліній" і переслідуванні власних інтересів, а також пообіцяв, що "тому доведеться відповідати публічно за кожне слово". ДБР відкрило щодо Лерос кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу.

Своєю чергою, Лерос передав відеозапису в НАБУ, попросивши керівництво Бюро відкрити кримінальне провадження та перевірити можливу причетність Єрмака до злочинів.

Президент України Володимир Зеленський назвав справу про відеозаписи за участю брата Єрмака "порожнім". За його словами, він знає, хто робив ці записи і використовував їх для звільнення Єрмака.

Зазначимо, що суд зобов'язав Службу безпеки України відкрити кримінальну виробництвоза фактом можливого вчинення державної зради Андрієм Єрмаком.