UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ відкрило кримінальне провадження проти голови "Укрпошти"

Керівництво "Укрпошти" підозрюють у завищенні тарифів на міжнародні відправлення.

Національне антикорупційне бюро за рішенням Вищого антикорупційного суду відкрило кримінальне провадження відносно гендиректора акціонерного товариства "Укрпошта" Ігоря Смілянського щодо можливого зловживання владою і неправомірній вигоді.

До НАБУ звернувся заявник і просив почати розслідування відносно посадових осіб Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) та керівництва АТ "Укрпошта" за ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу. Про це повідомляють "Українські новини ".

Також заявник уточнив обставини про безпідставне підвищення тарифів на міжнародні поштові відправлення. Як вказувалося, вигоду від грошових коштів, отриманих через підвищення тарифів, отримало керівництво Укрпошти, а саме генеральний директор Ігор Смілянський.

У НАБУ відмовилися відкрити справу, але антикорупційний суд зобов'язав відомство почати розслідування.

Раніше повідомлялося про те, що Смілянський щомісяця отримує близько 34 тисячі доларів. Детальніше про зарплатні "списки бажань" українських міністрів, їхніх заступників та інших чиновників читайте в статті Сергія Следзя "Синдром Смілянського" для читачів ZN.UA.