UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ у травні перевіряло інформацію про премії керівництва НАЗК

Відповідний запит детективів був надісланий до Кабміну.

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) розслідує інформацію щодо багатотисячних премій керівників Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) , які ті отримали у 2016 році.

Експерт центру "Ейдос" Гліб Канєвський передав журналістам "Української правди" відповідний документ. Він датований 3 травня 2017 року.

Українська правда

Старший детектив, керівник відділу детективів Бюро Олександр Цивінський надіслав до Кабінету міністрів України запит, в якому просить протягом трьох днів надати документи щодо того, чи давався дозвіл на преміювання голови та членів НАЗК.

"У разі надання такого дозволу, прошу надати повну інформацію з цього приводу із зазначенням підстав", - йдеться у запиті.

У ньому також наголошується, що причиною перевірки став аналіз публікацій низки засобів масової інформації "про можливо безпідставно нараховану та виплачену премію голові та членам НАЗК".

У жовтні минулого року повідомлялося, що чотири члени НАЗК кожен місяць призначали собі виплату двох надбавок та премію в розмірі цілої місячної зарплати.

Так, кожен місяць голова НАЗК Наталія Корчак отримувала 35 тисяч гривень зарплати, 50% від окладу у вигляді надбавки за вислугу, 100% окладу як надбавку за інтенсивність та 100% окладу у вигляді премії. Всього з квітня по вересень вона отримала 700 тисяч гривень. Також у липні та вересні поточного року всі чотири члени НАЗК отримали по 250% премії.

Сама Корчак у відповідь на питання журналістів про щедрі премії стала скаржитися, що уряд погано фінансує НАЗК. Тому нібито "доводиться" видавати собі премії, аби "облаштовувати робочі місця власним коштом".