UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ розшукує заступника голови Сумської облради, підозрюваного в недекларуванні

Депутат не задекларував позику, отриману в 2017 році.

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук заступника голови Сумської обласної ради Вадима Лисого, підозрюваного у внесенні недостовірної інформації в електронну декларацію за 2020 рік. Про це повідомила пресслужба НАБУ.

За даними слідства, депутат не задекларував позику у розмірі 1,6 мільйона гривень, взяту в 2017 році (60 тисяч доларів на той час). Фігурант справи, який тоді ще не обіймав посаду заступника голови облради, отримав гроші під заставу нежитлового приміщення в понад 520 квадратних метрів у місті Суми. У декларацію від 2020 року Лисий не вніс ці відомості.

19 січня 2023 року НАБУ й САП оголосили підозру депутату у вчиненні злочину за частиною 1 статті 366-2 Кримінального Кодексу. Відповідне провадження було відкрите ще 8 лютого 2022 року.

Місцеперебування Вадима Лисого не вдалося встановити, тому про підозру йому повідомили в порядку, передбаченому статтями 135 і 278 Кримінального процесуального кодексу.

Читайте також: Податкова значно розширила коло осіб, які мають подати декларацію в 2023 році: нова вимога зачіпає мільйони українців

Минулого тижня петиція з вимогою українців відновити декларування статків посадовців та депутатів набрала 25 тисяч підписів, після чого її зобов’язаний розглянути президент Володимир Зеленський.