UA / RU
Підтримати ZN.ua

На саміті НАТО можливо обговорять участь України у системі ПРО

Сьогодні розпочинається дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн-членів НАТО. Участь у заході візьме і український міністр Костянтин Грищенко.

Грищенко візьме участь у засіданні комісії Україна-НАТО на рівні керівників зовнішньополітичних відомств, у засіданні країн-контрибуторів операції Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані, а також у зустрічі, присвяченій врегулюванню ситуації у Лівії.

За повідомленням Deutsche Welle, серед імовірних тем обговорення - можлива участь України у розвитку системи протиракетної оборони і залучення НАТО до встановлення безпеки під час проведення чемпіонату з футболу Євро-2012. Такі теми двостороннього співробітництва було окреслено під час візиту до Києва генерального секретаря альянсу Андерса Фога Расмуссена, який відбувся в лютому цього року.

Сам Расмуссен, кажучи про зміст засідання Комісії Україна-НАТО, обмежився загальними словами "подальше поглиблення співробітництва".

За словами директора прес-служби українського МЗС Олега Волошина, "Значення цього заходу - показати, що не дивлячись на те, що Україна свідомо, виходячи з мандата, наданого Президенту Віктору Януковичу виборцями, проголосила позаблоковий статус, наше партнерство з НАТО у практичній площині від цього не постраждало".

Це перше засідання комісії Україна-НАТО після обрання президентом Віктора Януковича.

Під час щорічного звернення до парламенту В.Янукович ще раз оголосив про позаблоковий статус України.