UA / RU
Підтримати ZN.ua

На екс-спікера ВР АРК Гриценка завели ще одну справу

Стосовно екс-спікера кримського парламенту, депутата Верховної Ради Криму Анатолія Грищенка порушено ще одну кримінальну справу. За інформацією DT.UA, дана справа, як і попередня, порушена за ст.365 КК - «перевищення влади або службових повноважень».

Гриценка звинувачують у заниженні орендної ставки при зданні у довгострокову оренду на 30 років котеджу апартаментів санаторію Верховної Ради Криму «Росія».


Справу щодо екс-спікера порушено прокуратурою АРК за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу. Йому інкримінується перевищення службових повноважень при розпорядженні майном парламентського санаторію «Росія». Прокуратурою встановлено, що підозрюваний прийняв рішення про передачу котеджу апартаментів в оренду без винесення питання на розгляд Верховної Ради Криму за явно заниженою орендною ставкою. У результаті, за даними слідства, нанесений збиток становить майже 200 тисяч гривень.

У 2008 році котедж апартаментів був зданий в оренду на 30 років ТОВ «Будівельна компанія профспілки працівників МВС». Орендна ставка склала всього 3%.

У тому ж році після перевірки, що проводилася кримським главком МВС та Генпрокуратурою України, було порушено кримінальну справу за тими ж фактами, які вказуються у новій кримінальній справі щодо екс-спікера. Однак, за словами екс-начальника кримського главку МВС Геннадія Москаля, «справу по-тихому закрили».


Як повідомляло DT.UA, у четвер, 27 січня, Центральний районний суд Сімферополя обрав для колишнього спікера кримського парламенту, депутата нинішнього складу Верховної Ради автономії, обраного від Партії регіонів, Анатолія Гриценка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.


Попередню кримінальну справу порушено за фактом незаконного вилучення земель із користування військового радгоспу «Азовський» (Ленінський район).