UA / RU
Підтримати ZN.ua

На виборах мера Харкова за Терехова віддали свій голос приблизно 50% виборців – ОПОРА

Експерти не виключають можливості проведення другого туру виборів мера.

 За  кандидата на посаду міського голови Харкова та секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова  від партії "Блок Кернеса - Успішний Харків" проголосували приблизно 50% виборців, відповідно до даних паралельного підрахунку Громадянської мережі ОПОРА.

 "За даними наших спостерігачів, пан Терехов отримує 50,06% голосів виборців (похибка трохи більша за 1%)", - заявив координатор спостереження Громадянської мережі "ОПОРА" за виборами в Харківській області Микола Зінченко.

Він підкрелив, що самовисуванець Михайло Добкін показав другий результат - 28,21% (похибка 0,8%), кандидат від "Європейської солідарності", депутат Харківської обласної ради Олександр Скорик набрав 5,6% (похибка 0,3%), а голова обласної організації "Національного корпусу", самовисуванець Костянтин Немічев - 4,45% (похибка 0,3%).

Інші кандидати отримали менше ніж 4% голосів.

Паралельний підрахунок  проводився на 220 дільницях (трохи більше третини від загальної кількості виборчих дільниць у Харкові), які є репрезентативною вибіркою.

Представник ОПОРИ не виключив можливості проведення другого туру виборів. Зынченко  запропонував дочекатися офіційних результатів голосування від міськвиборчкому.

"Найімовірніше, у Терехова буде щось у проміжку від 49 до 51%, що дасть нам можливість говорити про те, чи буде у нас повторне голосування", - додав він.

Читайте також: Спостерігачам забороняють у Харкові вести фіксацію підрахунку бюлетенів — ОПОРА

Про вибори мера Харкова читайте в матеріалі Олександра Клюжева та Олександра Неберикута "Вибори мера Харкова: бюджетні гроші, адміністративний ресурс та "батьківська" турбота про виборців".