UA / RU
Підтримати ZN.ua

На вересень запланована зустріч глав МЗС країн-учасниць нормандського формату - Кулеба

Міністри закордонних справ розраховують на проведення нормандської зустрічі.

Зустріч міністрів закордонних справ країн-учасниць нормандського формату відбудеться у вересні, після зустрічі радників лідерів країн. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час прес-брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

"План полягає в тому, щоб міністри зустрілися після того, як зустрінуться радники лідерів нормандського формату. Станом на зараз зустріч радників запланована, ведеться активна підготовка до неї. Буквально, сидячи у Верховній Раді я час від часу відволікався на переписку з колегами з приводу підготовки до цієї зустрічі. Тому як тільки радники зустрінуться, ми побачимо, як пройде ця зустріч, чи будуть результати досягнуті, і я думаю, що якщо не відбудеться на цій зустрічі нічого форс-мажорного, будуть створені умови і для зустрічі міністрів закордонних справ ", - сказав Кулеба.

Він також зазначив, що міністри закордонних справ розраховують на проведення зустрічі у вересні. При цьому глава МЗС РФ Сергій Лавров не проти проведення такої зустрічі.

"І я, і мої німецький і французький колеги, налаштовані на проведення цієї зустрічі в вересні. І наскільки мене поінформували мої колеги, яких я згадав, російський міністр Сергій Лавров теж не заперечує проти проведення такої зустрічі", - уточнив Кулеба.

Читайте також: Єрмак сподівається на проведення до 10 вересня зустрічі радників лідерів країн нормандської четвірки

Нагадаємо, зустріч радників глав держав нормандської четвірки мала відбутися 28 серпня. Однак напередодні стало відомо, що зустріч переноситься. При цьому на даний момент дата невідома.

Спочатку ЗМІ писали про те, що причиною відстрочки зустрічі є розбіжності. Зокрема, російський «Інтерфакс» повідомляв, що сторони не змогли узгодити проекти підсумкових заяв. Однак в Офісі президента України заявили про те, що зустріч перенесли через відрядження радника президента Франції Еммануеля Бонна.