UA / RU
Підтримати ZN.ua

На тлі масових протестів Янукович поїхав до Китаю

У Пекіні Янукович проведе переговори з головою КНР Сі Цзіньпіном і візьме участь у бізнес-форумі. Масові акції протесту в Україні і блокада урядових будівель ніяк не позначилися на робочому графіку голови держави.

Президент Віктор Янукович у вівторок відбув з державним візитом до Китаю до 6 грудня.

Під час поїздки він планує провести переговори з головою КНР Сі Цзіньпіном і зустрітися з прем'єром Держради Лі Кецяном. Очікується підписання Договору про дружбу і співробітництво між Україною та Китаєм, а також програми розвитку відносин стратегічного партнерства між країнами на 2013-2017 роки.

Першочергову увагу під час переговорів на вищому рівні буде приділено питанням розвитку українсько-китайського співробітництва, насамперед у торговельно-економічній, інвестиційній, фінансово-кредитній, енергетичній, аграрній та науково-технічній сферах. У рамках візиту сторони мають намір підписати низку документів у сфері енергетики, авіабудування, сільського господарства, гуманітарного співробітництва, повідомила прес-служба Януковича напередодні візиту.

Окрім того, у Пекіні Янукович візьме участь у бізнес-форумі та відвідає Міжнародне радіо Китаю. Також під час візиту заплановано поїздку в адміністративний центр провінції Шеньсі місто Сіань, де український лідер зустрінеться з місцевим керівництвом та представниками ділових кіл, а також відвідає музей знаменитої теракотової армії.

Зазначимо, що президент після Китаю планує візит до Росії, де очікується підписання "дорожньої карти співробітництва", що передбачає нормалізацію торговельно-економічних відносин з РФ. !zn

Читайте також:

Кличко закликає керівництво Китаю не приймати Януковича

Янукович після Китаю поїде до Росії підписувати "дорожню карту" співпраці

Янукович має намір у Китаї домовитися про інвестиції