UA / RU
Підтримати ZN.ua

На смерть Навального Захід має відповісти підтримкою України – донька вбитого опозиціонера Нємцова

Також вона сказала, що нова хвиля мобілізації може похитнути позиції Путіна, а для цього треба допомагати Україні.

На смерть російського політика Алєксєя Навального західні країни мають відповісти ще більшою підтримкою України та введенням санкцій проти тих, хто підтримує війну.

Таку думку в інтерв’ю телеканалу «Настоящее Время» озвучила журналістка Жанна Нємцова − донька вбитого дев'ять років тому в Москві опозиційного політика Бориса Нємцова.

Читайте також: Смерть Навального: Як відреагували світові та українські політики

«Це така затяжна війна зараз. Як на мене, ситуація на фронті несприятлива для України, тому потрібно продовжувати військово-економічну і гуманітарну підтримку. Україна не повинна програти в цій війні. Це дуже важливо, і я думаю, що це один із важливих кроків, які може зробити Захід, зокрема узгодити нові пакети допомоги та розгорнути військове виробництво в Європі, щоб виготовляти боєприпаси», − зазначила вона.

Нємцова підкреслила, що також важливі санкції проти пособників війни, оскільки є компанії та люди, проти яких не ввели обмежень за підтримку війни Росії проти України.

Читайте також: Лідери G7 запевнили Україну у непохитній підтримці, зокрема і фінансовій

За її словами, серйозні внутрішньополітичні наслідки для президента РФ Владіміра Путіна матиме оголошення нової хвилі мобілізації. А для того, щоб її проведення було необхідним, потрібно допомагати Україні. Журналістка зауважила, що мобілізація зачіпає більшість людей у Росії.

«Посилення України спровокує Путіна на ухвалення непопулярних рішень, які не будуть підтримані широким колом людей. Це для нього матиме дуже серйозні наслідки», − сказала Нємцова.

Читайте також: Росія шукає додатковий спосіб уникнути оголошення мобілізації – британська розвідка

Нагадаємо, на дев'ятий день після смерті Алєксєя Навального його дружина Юлія звернулася до влади, і зокрема до Владіміра Путіна, з вимогою віддати тіло чоловіка та звинуватила президента Росії у «бісівщині та фальшивій вірі».

Згодом тіло політика передали його матері Людмилі Навальній. Наразі невідомо, чи російська влада дозволить провести похорон, як цього хоче родина.