UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Радбезі ООН ніхто не підтримав пропозиції Росі щодо України

Учасники екстреного засідання прямо вказали на дії РФ, як на джерело кризи на Донбасі.

На позачерговому засіданні пропозиції Росії щодо України не підтримав ніхто з членів Ради Безпеки. Лише представник КНР не вказав на необхідність роззброїти незаконні збройні формування, які підтримує Росія, обмежившись заявами про необхідність виявляти спокій і стриманість, йти на компроміс", повідомляє Укрінформ.

Багато учасників засідання прямо вказали на дії Росії, як джерело самої проблеми. "Парадоксально, що Росія скликає обговорення гуманітарної кризи, яку вона ж і створила, - заявив представник Великобританії. - Саме дії сепаратистів призводять до погіршення ситуації в Луганську та Донецьку, туди, де немає сепаратистів, люди повертаються".

"Росія могла б закінчити це все, припинивши свій потік зброї", зазначив представник США.

"Росія з самого початку підтримувала незаконну війну. Українські сили роблять усе можливе для звільнення країни від незаконних збройних формувань", - підкреслив представник Литви.

Учасники засідання також висловили заклопотаність цілеспрямованим руйнуванням інфраструктури бойовиками, викраданнями і вбивствами людей на контрольованій ними території.

Нагадаємо, Російська Федерація скликала засідання Ради Безпеки ООН "у зв'язку з гуманітарною ситуацією в Україні", наполягаючи на наданні Донбасу гуманітарної допомоги під егідою Червоного Хреста. !zn

Читайте також:

Радбез ООН може ухвалити нову резолюцію по Боїнгу

Україна опустилася на 5 позицій в індексі людського розвитку ООН