UA / RU
Підтримати ZN.ua

На посаду директора Антикорупційного бюро України претендують громадяни США

Порошенко розкрив таємницю конкурсу з обрання голови Антикорупційного бюро України.

Президент України Петро Порошенко поінформував міністра фінансів США Джейкоба Лью про хід реформ, зокрема дерегуляцію, реформу правоохоронної та судової сфер, а також антикорупційної політики.

Як зазначив президент, конкурс на посаду директора Антикорупційного бюро, який вже викликав зацікавлення з боку кількох десятків авторитетних фахівців-претендентів як з України, так і з інших країн світу, включно зі Сполученими Штатами Америки

Президент подякував Сполученим Штатам за підтримку зусиль України щодо повернення активів, які були вкрадені представниками попереднього режиму. Це, на переконання Порошенка, не тільки допоможе в подоланні корупції, а стане жорстким превентивним заходом.

Конкурс на посаду голови Антикорупційного бюро України був оголошений 12 січня.

До складу конкурсної комісії з обрання голови бюро увійшли дев'ять осіб, які пропорційно були обрані і делеговані від президента України (Рефат Чубаров - голова комісії, Євген Захаров, Ярослав Грицак), Кабінету міністрів (Йосиф Зісельс, Олександра Яновська, Юрій Бутусов) і Верховної Ради (Євген Нищук, Віктор Мусіяка і Джованні Кесслер).