UA / RU
Підтримати ZN.ua

На переговорах у Мінську заяви про "Малоросію" визнали такими, що не відповідають Мінському процессу

Спроба поділу України не нова і зазнала краху ще в 2014 році.

Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації в Донбасі закликала утриматися від будь-яких конфронтаційних заяв, які суперечать Мінським угодам, повідомила у Facebook прес-секретар екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

За її словами, заява лідера "ДНР" Олександра Захарченка щодо "Малоросії" обговорювалася на сьогоднішніх перемовинах ТКГ В Мінську. Вказується, що подібні заяви визнані такими, що не відповідають основам Мінських домовленостей.

"Заяви про т. зв. "Малоросію" не відповідають основам Мінського процесу і не сприяють врегулюванню ситуації на Донбасі. Спроба поділу України не нова і ще в 2014 році вона зазнала краху. Замість того, щоб говорити про реінтеграцію, на яку спрямований Мінський процес, представники ОРДО заявляють про певні окремі треки, які йдуть врозріз з узятими на себе зобов'язаннями", – вказує Оліфер позицію ТКГ.

В даному контексті РФ також закликали на всіх рівнях засудити цей "неприйнятний крок" ОРДО, який є тотальним порушенням "Мінська".

18 липня ватажок терористичного угруповання "ДНР", що діє в Донецьку під прикриттям російської окупаційної армії, Олександр Захарченко повідомив про створення нового проекту під назвою "Малоросія".

У свою чергу президент України Петро Порошенко нагадав про смерть проекту "Новоросія" і пообіцяв повернути Крим і Донбас під український суверенітет.