UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розрив між Зеленським та Порошенком скоротився до 7%

Згідно з опитуванням, на найближчих президентських виборах Юрій Бойко та Юлія Тимошенко «дихали б у спину» Зеленському та Порошенку. А наступним був би Дмитро Разумков.

Якби вибори президента України відбувалися найближчим часом, то за чинного голову держави Володимира Зеленського проголосували б 21,8% українців, які вже визначилися та взяли б участь у волевиявленні, йдеться в результатах опитування Соціологічної групи «Рейтинг». За п’ятого президента Петра Порошенка проголосували б 14,5%  тих, хто визначився. Зазначимо, що розрив між чинним та колишнім президентами скоротився через зниження рейтингу Зеленського.

За Юрія Бойка відали б свої голоси 11%, а за Юлію Тимошенко – 10,8%. Ще 8,8% проголосували б за Дмитра Разумкова, а 6,4% – за Євгена Мураєва. За Ігоря Смешка готові проголосувати 6,2% українців, а за Володимира Гройсмана – 5,7%.

Ще 4% голосів міг би отримати Олег Ляшко. Водночас за Андрія Садового готові проголосувати 2,6% виборців, за Олега Тягнибока – 2,4%, а за Віталія Кличка – 1,7%.

Згідно з попереднім опитуванням «Рейтинга», президенту України Володимиру Зеленському не довіряють 59% населення України, а от довіряють його рішенням лише третина громадян — 39%. При цьому якби вибори президента відбулись найближчим часом, то все одно найбільше голосів отримав би Зеленський – 25,1%. Тоді як підтримка Порошенка була б на рівні 14,1%.

Читайте також: На нових виборах до парламенту можуть потрапити три нові партії — опитування

Соціологічне дослідження провели 4-9 листопада 2021 року серед населення України віком від 18 років і старші. Соціологи опитали жителів всіх областей, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Дослідження проводилося метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Всього опитали 5000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 1,5. Терміни проведення: 4-9 листопада 2021 року.