UA / RU
Підтримати ZN.ua

На найближчих президентських виборах за Зеленського проголосували б 31% виборців – опитування

Партію «Слуга народу» на найближчих парламентських виборах підтримали б 28% українців.

Якби найближчим часом в Україні відбувалися президентські вибори, то за чинного голову держави Володимира Зеленського проголосували б 31% українців, які вже визначилися із вибором та пішли б на дільницю, йдеться у результатах опитування, проведеного Центром Разумкова. П’ятого президента Петра Порошенка підтримали б 21% громадян.

Водночас за співголову проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя» Юрія Бойка проголосували б 17% опитаних, а за ексочільника Служби безпеки Ігоря Смешка – 6%. Романа Кошулинського підтримали б 3% громадян, «радикала» Олега Ляшка – 2%, а Олександра Вілкула – 1%.

При цьому, якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради, то президентську партію «Слуга народу» підтримали б 28% українців. За «Європейську солідарність» проголосували б 21% опитаних.

ОПЗЖ  підтримали б 16,5% респондентів, «Батьківщину» - 8%. За партію «Сила та честь» проголосували б 5% опитаних, за ВО «Свобода» - 4%, «Голос» - 3%. За «Партію Шарія», «За майбутнє», «Громадянську позицію», «Радикальну партію» та «Українську стратегію Гройсмана» віддали б свої голоси по 2% українців.

Партію «Наш край» підтримали б 1% респондентів, а за партії «Пропозиція», «Опозиційний блок», «Перемога Пальчевського» проголосували б менше 1% опитаних. 

Читайте також: Зеленському не довіряють понад 60% українців – опитування

Дослідження проводили з 30 жовтня по 5 листопада 2020 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Всього опитали 2020 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, окрім окупованих Криму та Донбасу за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.