UA / RU
Підтримати ZN.ua

На найближчих парламентскьих виборах 5% бар'єр подолали б сім партій – опитування

Серед таких політсил опинилася б ще не створена партія Дмитра Разумкова.

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчим часом, то 5% прохідний бар’єр могли б подолати сім партій. Про це йдеться у результатах опитування Соціологічної групи «Рейтинг».

Так, партія «Слуга народу» отримала б 17,3% голосів тих, хто визначився і піде на вибори. Ще 14% голосів дісталося б партії «Європейська солідарність».

За «Батьківщину» готові проголосувати 12,2% виборців, а за «Опозиційну платформу – За життя» – 11%.Водночас ще не створену партію колишнього спікера парламенту Дмитра Разумкова підтримують 6,8% громадян, а «Силу і честь» – 5,8% українців. За «Українську стратегію Гройсмана» віддали б свої голоси 5,2% громадян.

Партію Мураєва «Наші» підтримують 4,9% опитаних, а «Радикальну партію» – 4,8%. Рівень підтримки інших партій знаходиться на рівні:

Зазначимо, що згідно з останнім опитуванням «Рейтинга», прохідний бар’єр у 5% також змогли б подолати відразу сім партій. Тоді підтримка «Слуги народу» була на рівні 20,4%.

Читайте також: Розрив між Зеленським та Порошенком скоротився до 7%

Соціологічне дослідження провели 4-9 листопада 2021 року серед населення України віком від 18 років і старші. Соціологи опитали жителів всіх областей, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Дослідження проводилося метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Всього опитали 5000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 1,5. Терміни проведення: 4-9 листопада 2021 року.