UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Львівщині побили "радикала" Лозового

Соратник Ляшко звинуватив у нападі "лісову мафію".

У Львівській області група невідомих напала на члена парламентської фракції "Радикальної партії Олега Ляшка" Андрія Лозового.

Як повідомив депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич на своїй сторінці у Facebook у неділю ввечері, 22 жовтня, інцидент стався у селищі Хащованя Сколівського району біля комплексу "Берлога", куди Лозовий приїхав на зустріч із виборцями.

Ймовірною причиною конфлікту Зінкевич назвав те, що охорона депутата підібрала чужого собаку породи французький бульдог. Інша сторона конфлікту хотіла собаку в Лозового забрати.

Сам Лозовий стверджує, що став жертвою нападу, замовником якого є місцева "лісова мафія".

"Замовником нападу на мене є "лісова мафія", а саме керівник ДП "Славський лісгосп" Сергій Кокотць і його ставленик - кандидат у голови Славської об'єднаної територіальної громади від влади Володимир Бега", - написав депутат у Facebook, запевнивши, що з ним все в порядку.

Він також оприлюднив фото автомобіля, на якому приїхали нападники.

У Національній поліції повідомили, що на місце інциденту оперативно-слідча група.

"Усі особи - учасники конфлікту - встановлені. Проводиться перевірка. Після цього прийматиметься рішення про кваліфікацію", - сказав спікер НПУ Ярослав Тракало у коментарі "Українській правді".

Нагадаємо, 21 червня ГПУ направила у Верховну Раду подання на притягнення Андрія Лозового до кримінальної відповідальності.

За версією слідства, з 1 січня 2007 по 31 грудня 2015 року Лозовий умисно ухилявся від сплати податків. Загалом депутат завдав державі збитків на суму понад 1,8 млн грн. Також він занизив суму оподатковуваного доходу на 8,6 млн грн, що призвело до несплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб за певний період у розмірі 1 717 221,4 грн і військового збору у розмірі 129 339,71 грн.

5 липня Регламентний комітет визнав подання на Лозового законним і мотивованим, але недостатньо обґрунтованим. При цьому сам Андрій Лозовий звернувся до членів Регламентного комітету Верховної Ради з проханням підтримати подання генерального прокурора України Юрія Луценка про зняття з нього депутатської недоторканності.

На засіданні 11 липня народні депутати не підтримали зняття з "радикала" недоторканості та притягнення його до кримінальної відповідальності.