UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Луганщині дільниці отримали менше бюлетенів, ніж зареєстровано виборців

Згідно із законом на виборчій дільниці бюлетенів повинно бути на 0,5% більше, ніж зареєстровано виборців.

На Луганщині деякі виборчі дільниці отримали бюлетенів менше, ніж у них зареєстровано виборців. Як повідомляє кореспондент радіо Донбас.Реалії, у Сєвєродонецьку він побував на трьох дільницях і на всіх них спостерігається така ситуація.

На виборчій дільниці №441169, яка знаходиться у школі №12, зареєстровано 2410 виборців, а бюлетенів вони отримали 2368. На 18 бюлетенів менше отримала дільниця №441181, яка знаходиться у Льодовому палаці спорту. 45 бюлетенів не вистачає на дільниці №441183, що у приміщенні Східноукраїнського національного університету. З чим пов'язана така ситуація, на виборчих дільницях не знають. Але запевняють, що проблем із цим не буде через те, що явка буде меншою.

"Ви вірите, що прийдуть хоча б 90% виборців? За весь час, який я працюю, ніколи не було більше 70%", – розповіла голова дільничної виборчої комісії №441169 Тетяна Баско.

Така ситуація не тільки у Сєвєродонецьку, розповів координатор мережі "ОПОРА" в Луганській області Олексій Кормілецький. Спостерігачі організації також фіксували такі випадки у Марківці та Лисичанську.

"Згідно із законом на виборчій дільниці бюлетенів має бути на 0,5% більше, ніж зареєстровано виборців", – зазначив Кормілецький.

Така ситуація, за словами Кормілецького, була і в першому турі виборів. І якихось об'єктивних причин цього він не бачить.

DT.UA проводить онлайн-трансляцію другого туру президентських виборів. Станом на 11:00 проголосували 18,13% виборців за даними всіх 199 округів.

За результатами першого туру виборів голови держави 31 березня у другий тур вийшли шоумен Володимир Зеленський, який отримав 30,24% голосів (понад 5,7 млн виборців), і чинний голова держави Петро Порошенко - 15,95% (понад 3 млн).