UA / RU
Підтримати ZN.ua

На екс-віце-прем'єра Вощевського завели кримінальну справу у зв'язку з фінансовими махінаціями

Згідно з даними слідства, керуючи будівельним підприємством Валерій Вощевський приховав від держави майже 12 мільйонів гривень.

Головне слідче управління Генпрокуратури веде перевірку матеріалів кримінального провадження щодо колишнього віце-прем'єр-міністра України Валерія Вощевського. Про це свідчить постанова Печерського суду Києва від 22 березня.

Так, згідно з матеріалами справи, 5 років тому Вощевський вніс у статутний фонд ТОВ "Житлобудінвест" незадекларовані 11,90 млн гривень (про те, що саме було незадекларировано, гроші або внесок, у постанові не уточнюється).

Відзначається, що згодом він керував підприємством, допускаючи грубі порушення будівельних держстандартів, активно використовуючи для лобіювання свого бізнесу службове становище.

Кримінальне провадження стосовно Вощевського було зареєстровано 6 серпня 2015 року, коли він ще обіймав посаду віце-прем'єр-міністра. Незважаючи на це, перше судове постанову по його справу побачило світло лише 18 березня 2016 року.

Член радикальної партії Олега Ляшка" Валерій Вощевський обіймав посаду віце-прем'єр-міністра в уряді Арсенія Яценюка з грудня 2014 року по вересень 2015 року. 15 вересня Рада прийняла його відставку з посади віце-прем'єр-мністра, в яку Вощевський вирішив піти через вихід РПЛ з коаліції.

У 2014 році Валерій Ващевський задекларував дохід на суму близько 17,3 мільйонів грн. При цьому його зарплата склала 52,6 тисячі грн, свідчить декларація про доходу на сайті уряду.