UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Дніпропетровщині стартувало будівництво нового аеропорту

Одночасно почали роботи по будівництву ВПП і нового терміналу.

© Дніпропетровська ОДА
© Дніпропетровська ОДА
© Дніпропетровська ОДА
© Дніпропетровська ОДА

У Дніпрі офіційно стартувало будівництво нової злітно-посадкової смуги і одночасно нового міжнародного терміналу з VIP-терміналом в єдиному комплексі, повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної адміністрації в середу, 16 вересня.

«Зараз в регіоні сталося дійсно історична подія. Будівництво аеропорту почалося. Він буде сучасним, безпечним і технологічним. Чи зможе приймати найбільші в світі літаки навіть при ускладнених погодних умовах», - повідомив голова ОДА Олександр Бондаренко.

За його словами, будівництво буде проходити без зупинки діючого аеродрому, щоб жителі Дніпропетровської області могли відчувати себе комфортно. Будувати будуть в два етапи. Спочатку планують перенести метеорологічне обладнання, трансформаторні підстанції, 15 кілометрів мереж зв'язку та енергоживлення. Після завершення тендеру з вибору генпідрядника приступлять до виконання основних будівельних робіт.

Відзначається, що ЗПС аеропорту будує держава, коштами розпоряджається держпідприємство «Фінінпро». Довжина злітно-посадкової смуги складе 3,2 тис. М, вона буде обладнана сучасною навігаційною і світлосигнальної системами.

Новий міжнародний термінал і VIP-термінал в єдиному комплексі будує компанія "НС Дніпро", що входить до групи DCH приватного інвестора Олександра Ярославського. Термінали матимуть 6 виходів на посадку. Поруч планують звести офісну будівлю для працівників аеропорту і парковку на 1,2 тис місць.

"Наш проект складається з декількох етапів. Перший - будівництво об'єктів інфраструктури. Другий - розвиток самого аеропорту, авіаційних перевезень, географії маршрутів. Це тривала робота, яка починається паралельно з будівництвом терміналу. Протягом 2-3 років ми побачимо новий об'єкт. Він буде одним з кращих в Україні по логістиці, компонуванні, якості смуги", - сказав керівник проектної групи DCH з будівництва Міжнародного аеропорту Дніпропетровщини Володимир Васильченко.

Планується, що в середньому в рік аеропорт прийматиме 1,6 млн пасажирів з можливістю збільшення цієї цифри майже вдвічі.

Це вже третя спроба побудувати новий аеропорт на Дніпропетровщині. Раніше проект розробляли, коли Дніпропетровськ претендував на Євро-2012 і Євробаскету-2015.

Читайте також: Влада профінансує будівництво трьох аеропортів

Нагадаємо, що в квітні минулого року уряд виділив 200 млн грн Державному агентству інфраструктурних проектів на розробку проектної документації на будівництво аеропорту Придніпров'я в Дніпропетровській області.

У Мінінфраструктури розраховували, що новий аеропорт, що планували побудувати в смт Солоне, вирішить питання авіасполучення цілої конгломерації: Дніпра, Запоріжжя та потенційно Кривого Рогу - при вирішенні питання автомагістралі.

Міжнародний аеропорт "Дніпро" працює з 1943 року. Він розташований в 5 км на південний схід від Дніпра. Зараз довжина злітно-посадкової смуги (ЗПС) аеропорту становить 2,841 тис. М.