UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Чернігівщині та в Києві напали на агітаторів

Молодого хлопця, який роздавав листівки, поранили в шию.

Передвиборна агітація в Бобровиці Чернігівської області переросла в бійку із застосуванням зброї травматичної дії. Про це інформує прес-центр МВС.

За інформацією правоохоронців, 39-річний чоловік порізав агітаційний намет, після чого вистрілив з револьвера під патрон Флобера в керівника партійного осередку. Обидва чоловіки заявили в поліцію. Стосовно нападника відкрито кримінальне провадження за ст. 173 ККУ і ст. 125.

У Києві від ножового поранення невідомого чоловіка постраждав волонтер партії «Удар», який роздавав агітаційні листівки. Невідомий чоловік наніс йому ножове поранення в області шиї. Потерпілий перебуває в критичному стані в лікарні.

У затриманого 36-річного киянина вилучили ніж і направили на експертне дослідження. Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Слідчі готують затриманому повідомлення про підозру.

Також в Святошинському районі Києва затримали двох молодиків 16-ти та 19-ти років, які описували агітаційні намети. На хлопців складено адміністративні протоколи за ст. 173 (дрібне хуліганство).

Читайте також: КВУ занепокоєний криміналізацією виборчого процесу на місцевих виборах

Раніше повідомлялося про те, що поліція зареєструвала майже 400 повідомлень про порушення передвиборчої агітації.