UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Банковій шукають наступника Мендель, вже є два перших кандидати – ЗМІ

Серед ключових вимог – вміння співпрацювати з журналістами та не загороджувати сонце голові держави і його паладинам.

Новим речником президента України Володимира Зеленського можуть призначити речника МЗС Олега Ніколенка або ведучого телеканалу Сергія Никифорова («Україна 24»), розповіло «Українській правді» джерело в Офісі президента України.

Інший співрозмовник журналістів підтвердив, що на посаду прессекретаря президента розглядають дві кандидатури, але заперечив, що йдеться про Ніколенка та Нікіфорова.«Так, справді розглядаємо двох. Але зараз кандидати інші», - зазначив він.

Одним з критеріїв відбору кандидата є відсутність політичних амбіцій і залежність від керівництва. Власне, за таким самим принципом ЗеКоманда відбирає кандидатів і на інші посади.

«Для Офісу важливо, щоб людина не гралася в політику, не була самостійною, не «ляпала» зайвого, озвучувала узгоджені меседжі без імпровізації, не залазила у кулуарщину і в побудову власного бренду. Щоб людина була вихованою, вміла коректно поводити себе з медіа і розуміла, як співпрацювати з журналістами», - розповіли народні депутати, близькі до Банкової.

Читайте також: Мендель не веде шоу «Погляд з Банкової» - канал «Дом»

30 квітня ЗМІ повідомили, що Юлія Мендель іде з посади речниці президента Зеленського. Вона була призначена на посаду у липні 2019 року, невдовзі після інаугурації Зеленського. До цього Мендель працювала журналісткою на телеканалах ICTV, «Еспресо», «Інтер», співпрацювала з The New York Times.

На Банковій розповіли, що вона не йде з Офісу президента, а обійме посаду радника з міжнародних комунікацій, зосередившись на роботі щодо взаємодії з іноземною пресою. А позиція прессекретаря президента буде виділена в окремий функціонал.

У березні Мендель запустила авторський проєкт на державному телеканалі «Дом». Проєкт мав назву «Взгляд с Банковой с Юлией Мендель» і мав доносити до мешканців тимчасово окупованих районів Донбасу позицію українською влади. За кілька діб назву змінили на «Взгляд с Банковой», але саме «побудова власного бренду» могла коштувала Мендель посади.