UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС не знає, коли Янукович поїде до Брюсселя

Міністерство закордонних справ України не може назвати конкретної дати візиту президента України Віктора Януковича до Брюсселя. Про це заявив сьогодні на брифінгу прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

На питання, чи планується найближчим часом візит президента України до Брюсселя, О.Дікусаров зазначив: "Термінів ми не називаємо, перемовний процес (про асоціацію) йде, і все залежить від нього. Ми налаштовані, що перемовний процес завершиться до кінця цього року, і від його результатів залежатимуть дати візитів українських високопосадовців до Брюсселя", - зазначив О.Дікусаров.

Окрім цього, журналісти поцікавилися, яка сьогодні позиція Європи, щодо того, щоб в Угоді про асоціацію був пункт про перспективу членства України в ЄС.

"Саме по собі Угода дає європейську перспективу. Але звичайно, Україна - європейська держава, яка прагне стати повноправним членом. На перемовинах ми керуємося цими посиланнями і намагаємося знайти компромісні рішення. Це складні перемовини, але вони ведуться. І на те вони і перемовини, щоб не все розповідати. Перемовини важко іноді коментувати, коли вони в активній стадії. Їх не завершено, але ми орієнтуємося на успіх", - відповів О.Дікусаров.

Нагадаємо, Європейський парламент у четвер, 27 жовтня, простою більшістю підтримав об'єднану резолюцію щодо України.

Тим часом, в адміністрації президента України не виключають можливості візиту президента до Брюсселю до грудневого саміту Україна-ЄС.

"Це не виключено (візит В.Януковича до Брюсселя), дата відпрацьовується також Міністерством закордонних справ України", - сказав глава адміністрації глави держави СергійЛьовочкін у вівторок в Києві.

Він нагадав про те, що на 19 грудня поточного року в Києві заплановано проведення саміту Україна-ЄС.

"До того часу, я чув, і ми всі читали резолюцію Європарламенту щодо можливості зустрічі президента України з керівниками Євросоюзу. Це питання відпрацьовується на дипломатичному рівні, тому будемо чекати результатів", -зазначив С.Льовочкін.