UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС внесе на розгляд керівництва України пропозиції щодо розвитку відносин з Білоруссю

У МЗС відбулася робоча нарада за участі посла України в Білорусі Ігоря Кизима.

Міністерство закордонних справ внесе на розгляд керівництву України пропозиції щодо розвитку відносин з Білоруссю, повідомила пресслужба МЗС. Таке рішення у дипломатичному відомстві ухвалили за результатами робочої наради. 

“В Міністерстві закордонних справ України відбулася робоча нарада щодо ситуації в Республіці Білорусь, яка склалась після президентських виборів 9 серпня. Участь у нараді взяли всі профільні департаменти МЗС та посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим”, - повідомили в МЗС.

У свою чергу посол надав оцінку ситуації в Білорусі, а також спрогнозував можливий розвиток подій. Він також надав пропозиції щодо реагування на ситуацію, яка склалася. Окрім того, під час наради відбулася дискусія щодо порушених Кизимом питань.

“За результатами наради Міністерство закордонних справ України внесе на розгляд керівництва держави пропозиції щодо подальшого розвитку українсько-білоруських відносин”, - зазначили в МЗС.

Читайте також: Україна поділяє позицію ЄС щодо виборів в Білорусі - МЗС

Нагадаємо, під час засідання Радбезу Білорусі 14 серпня Лукашенко заявив, що проти його країни почалася агресія і серед інших країн, які на його думку її здійснюють, назвав Україну.

Також увечері стало відомо, що Білорусь видала затриманих під Мінськом "вагнеровцев" Росії, хоча Україна пред'явила підозри дев'яти громадянам України з ПВК «Вагнер», а всього просила Білорусь видати 28 затриманих бойовиків.

Після цього МЗС оприлюднило заяву, у якій йшлося про те, що докази участі в бойових діях в Донбасі затриманих бойовиків ПВК "Вагнер" були викладені в відправленому українською стороною запиті до Мінська, тому рішення Білорусі видати їх Росії викликає особливе обурення на тлі звинувачень українців в дестабілізації ситуації в країні, які озвучив Олександр Лукашенко.

17 серпня стало відомо, що МЗС вирішило викликати посла України в Білорусі Ігоря Кизима на консультації до Києва для того, щоб оцінити перспективу українсько-білоруських відносин.