UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС України призвав ООН називати бойовиків Донбасу "бандформуваннями"

Міністерство закордонних справ України зробило зауваження місії ООН, так як учасники місії прямо уникають називати бойовиків Донбасу "незаконними збройними формуваннями".

МЗС України подякувало місії ООН з прав людини (OHCHR) в Україні за надані звіти, однак закликав не замовчувати факти про зафіксовані порушення з боку бойовиків Донбасу, уникаючи прямо в своїх звітах називати їх "незаконними збройними формуваннями".

"Українська сторона продовжує наполягати на тому, щоб місія використовувала в тексті доповіді словосполучення "незаконні збройні формування", як це чітко визначено в резолюції Ради ООН з прав людини A/HRC/27/75", - йдеться в коментарі МЗС України оприлюднення сьомого доповіді ООН про ситуацію в області прав людини в Україні.

В українському зовнішньополітичному відомстві закликали місію ООН в подальшому "не уникати оцінок зафіксованих порушень з боку терористів, яких підтримує Російська Федерація, а також з боку окупаційної влади в Автономній Республіці Крим".

Читайте також: Постпред України в ООН детально розповів світу про зрив Росією мирного плану

В рамках останнього звіту ООН щодо дотримання прав людини зафіксовано, що з початку "перемир'я" в Донбасі загинули майже тисяча осіб.