UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС України чекає реакції ЄС на указ Путіна про торгівлю з ОРДЛО

Кулеба заявив, що указ суперечить «літері та духу» «Мінських угод».

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що сьогоднішній указ президента РФ Владіміра Путіна щодо Донбасу суперечить «літері та духу» «Мінських угод». Він очікує від Франції та ФРН засудження документа.

Кулеба заявив, що указ фактично означає подальшу інтеграцію окупованого Донбасу з Росією. Він поінформував про указ президента РФ глав МЗС Німеччини та Франції під час сьогоднішньої зустрічі з ними у Брюсселі.

"Я поінформував німецьких та французьких колег про указ Путіна (про товари з ОРДЛО - ред.). Ми чекаємо на засудження цього указу, тому що він явно суперечить букві та духу мінських домовленостей", - сказав Кулеба.

Глава МЗС також повідомив, що під час зустрічі з європейськими партнерами обговорювалися можливості ЄС у стримуванні Росії від агресивних дій. При цьому, як зазначив міністр, це має бути не лише політична комунікація.

"Це й усвідомлення Росією конкретних наслідків для неї, зокрема в економіці, у разі агресивних дій", - додав Кулеба.

Читайте також: Кулеба: «Україна робить все можливе щодо посилення північного флангу»

Нагадаємо, Путін підписав указ про надання гуманітарної підтримки населенню окремих районів Донецької та Луганської областей України.

Про нові тренди розвитку російсько-українського конфлікту читайте у статті представника ОРДЛО від України в ТКГ Сергія Гармаша "Кремль втомився: все, що потрібно знати про сьогоднішню ситуацію в Донбасі та дії Росії".