UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Росії назвало Зеленського "загрозою" для України та інших країн Європи

Захарова продовжує критикувати Київ напередодні нової розмови Байдена та Путіна щодо України.

Речник міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова назвала президента України Володимира Зеленського "загрозою" для самої країни та інших європейських держав.

"Сам Зеленський став загрозою як Києву, так і іншим державам Європи", - сказала вона на брифінгу, який транслює відомство.

Вона також назвала "загрозою державності України" заяви Офісу Зеленського.

Перед цим Захарова “порадила” ЄС зміцнити безпеку у Європі через виконання Україною мінських угод.

Читайте також: Захарова пов'язала ескалацію напруженості в Європі з Асоціацією ЄС-Україна та створенням Східного партнерства

Минулого тижня Захарова також вирішила, що Україна готує наступ на бойовиків "ДНР" та "ЛНР".

Зазначимо, що Путін відмовився давати гарантії не нападати на Україну, військами, які Кремль зосередив біля українських кордонів та в окупованому Криму. Він також заявив, що подальший рух НАТО на схід є неприйнятним для РФ.

Читайте також: Путін уславлює сталінізм і Радянський Союз — майбутній глава Мюнхенської конференції з безпеки

Перед цим у МЗС РФ виступили проти участі України у переговорах із США та НАТО щодо гарантій безпеки. Москва "не бачить" необхідності участі України в переговорах, які прямо стосуються України. Москва знову загрожує ескалацією, якщо НАТО відправить військових до України.

Виконання політичної частини мінських домовленостей зруйнує Україну. Детальніше читайте у статті Тетяни Силиної "Трупна отрута "Мінська": три способи уникнути страти України, яку задумав Путін".