UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС РФ вже погрожує зривом мирного процесу в Україні через НАТО

Більше того, МЗС Росії у черговий раз здивував оригінальністю заяви, заявивши про підтримку НАТО "Правого сектора".

МЗС Росії вже попереджає про "нагнітанні напруженості" і "зриві мирного процесу в Україні". Про це повідомляється в офіційному коментарі по закінченню саміту НАТО, опублікованому на сайті відомства.

Зокрема, у зовнішньополітичному відомстві Росії назвали НАТО та їх союзників "яструбами", звинувативши організацію в прагненні до домінування у військовій сфері Європи".

При цьому в МЗС Росії "поставили під загрозу" прогрес з мирного врегулювання конфлікту на Сході України, що намітився, через поглиблення відносин між Україною і НАТО.

"Суть і тональність заяв щодо ситуації навколо України укупі з анонсованими планами проведення спільних з Києвом навчань країн-членів НАТО на території цієї країни до кінця 2014 року неминуче призведуть до нагнітання напруженості, ставлять під загрозу зриву прогрес у мирному процесі на Україні, що намітивася, і сприяють посилення розколу в українському суспільстві", - цитується позиція російського МЗС.

Більш того, у Лаврова традиційно не могли не згадати про розгул "неофашистських і екстремістських сил", в тому числі в особі "Правого сектору", який, на думку МЗС Росії, отримує пряму підтримку від НАТО.

Нагадаємо, раніше Лавров вимагав від НАТО не пропонувати членство Україні. У свою чергу, президент України Петро Порошенко заявив, що Україна підніме питання членства в НАТО після реформ. !zn