UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС РФ висловило протест послу Великої Британії: вважає королівство причетним до удару по флоту Росії в Криму

Після атаки на Чорноморський флот РФ росіяни повністю заблокували експорт українського зерна, створивши загрозу глобальній продовольчій безпеці, але 2 листопада «зерновий коридор» вдалося відновити.

Міністерство закордонних справ Росії висловило протест послу Великої Британії Деборі Броннерт: росіяни вважають, що британські фахівці причетні до удару безпілотників по Чорноморському флоту Росії в Криму, передає Reuters.

"У демарші підкреслюється, що такі конфронтаційні дії британців загрожують ескалацією ситуації та можуть призвести до непередбачуваних і небезпечних наслідків. Є інформація, що ВМС Великої Британії також передали українській стороні певну кількість підводних безпілотників", - заявили в міністерстві.

Велика Британія заперечує здійснення нападу, але не приховує, що допомагає у підготовці та озброєнні українських збройних сил.

Читайте також: РФ за рахунок Білорусі намагається закрити свої втрати на фронті — британська розвідка

Серія вибухів пролунала в окупованому Росією Севастополі вранці 29 жовтня. Внаслідок цього було завдано шкоди російському флоту. РФ звинуватила в атаках Україну та призупинила дію "зернового коридору". МЗС України назвало це вигаданим приводом.

Міністерство оборони Росії також заявляло, що британські ВМС підірвали газопровід Nord Stream у вересні - твердження, яке Лондон назвав неправдивим і покликаним відвернути увагу від російських воєнних невдач в Україні.

Після того, як Росія вторглася в Україну, Велика Британія разом із Сполученими Штатами та Європейським Союзом запровадили проти росіян одні з найсуворіших санкцій в історії.