UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС РФ хоче виключити потоплення українських рибалок в Азовському морі з політики

Росія відмовляється повернути на Батьківщину захопленого російськими прикордонникам українського рибалку. У МЗС РФ сподіваються, що рішення буде знайдено без шкоди для двосторонніх відносин.

Питання загибелі чотирьох громадян України в Азовському морі і повернення на Батьківщину п'ятого вцілілого рибалки Олександра Федоровича в Україні занадто політизоване. Про це на брифінгу у Москві сказав директор департаменту інформації і друку МЗС Росії Олександр Лукашевич.

"Зараз питанням впритул займаються прокуратури двох держав, на жаль, інцидент з такими важкими наслідками дуже політизовано в Україні", - сказав Лукашевич.

Також дипломат висловив впевненість у тому, що рішення має бути знайдено без шкоди для двосторонніх відносин.

За словами Лукашевича, ця тема неодноразово піднімалася у діалогах між зовнішньополітичними відомствами України та Росії. Зокрема, її обговорювали минулого тижня під час зустрічі статс-секретаря - заступника голови МЗС Росії Григорія Карасіна і першого заступника міністра закордонних справ України Руслана Демченка.

Нагадаємо, Олександр Федорович на зустрічі з консулом України заявив, що росіяни навмисно протаранили корабель з українськими рибалками 17 липня, пізніше у мережі з'явилося відео, яке підтверджує його слова. У Росії українського рибалку звинувачують у браконьєрстві й хочуть судити. !zn

Читайте також:

Росія відмовилася видати Україні вцілілого українського моряка Федоровича

РФ відмовилася проводити спільне розслідування потоплення російськими прикордонниками українських рибалок

Оприлюднено відео тарану російськими прикордонниками човна українських рибалок

Російські прикордонники, що потопили українських рибалок, відмовилися їх рятувати