UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС оголосило про посилення охорони закордонних дипустанов після нападу в Афінах

На даний момент українське посольство цілодобово охороняється грецькою стороною.

Україна посилить охорону своїх дипломатичних установ за кордоном після спроби нападу на українське посольство в Афінах, повідомила прес-секретар МЗС Мар'яна Беца в коментарі "Громадському".

"Ми розуміємо, що за 4 роки війни ситуація з безпекою наших дипустанов за кордоном вимагає перегляду умов охорони. Ми будемо посилювати захист для забезпечення належних умов роботи співробітників посольств", - зазначила Беца.

За словами прес-секретаря, нападники в Афінах закидали двір диппредставництва коктейлями Молотова, але вони не загорілися. Місцеві пожежники та правоохоронці швидко прибули на місце події. Постраждалих немає.

Беца також повідомила про те, що внаслідок підпалу приватні автомобілі українських дипломатів отримали істотні пошкодження і вже не підлягають ремонту.

На даний момент українське посольство цілодобово охороняється грецькою стороною.

Читайте також: В Данії біля посольства США шукають вибухівку, поліція оточила будівлю

Раніше голова МЗС Павло Клімкін повідомив про те, що вночі 20 січня невідомі намагалися атакувати посольство України в Греції пляшками із запальною сумішшю. Пізніше у відомстві уточнили, що невідомі також підпалили приватні автомобілі співробітників посольства.

У МЗС припускають, що напад організували проросійські радикали.