UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС направило ноту протесту уряду Нікарагуа

Україна вимагає скасувати відкриття консульства в окупованому Криму.

Уряд республіки Нікарагуа офіційно призначив почесного консула в Автономній Республіці Крим, в зв'язку з цим МЗС України направило ноту протесту уряду Нікарагуа. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Нам стало відомо, що, на жаль, не дивлячись на попередження України не вдаватися до такого кроку, уряд Нікарагуа призначив почесного консула в Автономній Республіці Крим, тимчасово окупованій Російською Федерацією. Ми не залишимо цей крок без відповіді. Вже скеровано ноту уряду Нікарагуа з вимогою негайно скасувати неправомірне рішення", - сказав Кулеба.

За його словами, в разі відсутності відповідної реакції з боку Нікарагуа, Україна почне застосовувати санкційні механізми відповідно до свого законодавства.

"Якщо і це не подіє, я хочу запевнити, що ми готові прийняти ще більш жорсткі заходи щодо захисту територіальної цілісності та суверенітету України", - підкреслив глава МЗС.

Читайте також: Україна відкриє консульство у Філадельфії

Раніше повідомлялося про те, що до кінця 2020 року Ірландія планує відкрити посольство в Україні.

Детальніше про тренди в зовнішній політиці незалежної України читайте в статті Тетяни Силіної "Обличчя і голос країни" на сайті ZN.UA.