UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Індії викликало до себе українського посла через коментарі Зеленського щодо візиту Моді до Путіна

Нью-Делі невдоволений словами президента України.

У понеділок, 15 липня, Індія викликала до свого МЗС посла України. Як повідомляє The Economic Times, вони обговорили коментарі президента Володимира Зеленського щодо візиту індійського премʼєра Нарендри Моді до Росії.

Зазначається, що у Нью-Делі невдоволені словами Зеленського. Також стало відомо, що на тлі інциденту Індія відклала засідання спільної з Україною робочої групи з культури.

Читайте також: Моді заявив про готовність допомогти відновити мир в Україні

Нагадаємо, 8 липня премʼєр Індії Нарендра Моді здійснив візит до Росії. Там він зустрівся та обійнявся з очільником Кремля Владіміром Путіним. Зустріч відбулась на тлі російського удару по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві. Тоді індійський очільник уряду заявив російському диктатору, що смерть невинних дітей під час бойових дій є «дуже болючою».

Пізніше зустріч Моді та Путіна прокоментував Зеленський. Він назвав її «величезним розчаруванням» та нищівним ударом по мирних зусиллях. Президент нагадав, що того самого дня від російського ракетного удару загинули 37 людей, з яких троє — діти, а ще 170 отримали поранення.