UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОЗ витратило менше 2% з ковідного фонду на закупівлі захисту для медиків - Bihus.info

МОЗ виділили з коронавірусного фонду 2,4 млрд грн, які він не використав за призначенням.

МОЗ витратило на товари, необхідні медикам для боротьби з коронавірусом, 44,2 млн грн або 1,8% від виділених на ці цілі коштів. В цілому з ковідного фонду Міністерству охорони здоров'я виділили 2,4 млрд грн, передає Bihus.info з посиланням на дані Порталу публічних фінансів про витрати Державного підприємства "Медичні закупівлі України", за якими закуповується МОЗ.

Відзначається, що за 4 місяці ДП провело 23 транзакції із закупівлі масок, респіраторів і щитків, яких закуплено з надлишком, торги по іншим засобам захисту - окулярам, рукавичкам і захисного одягу тривають станом на кінець вересня.

В ДП пояснюють затримки із закупівлями бюрократією, оскільки кожна планована до закупівлі позиція узгоджується перед цим з Міністерством охорони здоров'я. У квітні МОЗ опинилося в центрі скандалу із закупівлею захисних костюмів для медиків, які відомство планувало закупити за завищеною в п'ять разів ціною. МОЗ планувало закупити костюми по 488 грн, на 2 млрд. При цьому ДП планувало закупити костюми по 83 грн.

У липні Кабмін додав МОЗ ще 11 млрд - на доплати медикам та закупівлю обладнання. Ці закупівлі поки також ще не стартували.

Читайте також: Держзакупівлі захисту для українських медиків фактично паралізовані - волонтери

Раніше повідомлялося про те, що на засіданні 30 вересня Кабмін виділив майже 253 млн на закупівлі обладнання і матеріалів для тестування на коронавірус.