UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОЗ обіцяє провакцинувати 50% населення України

Однак попри обіцянки МОЗ,і Україна має контракти для вакцинації лише 2 млн громадян. Для повної вакцинації країні необхідно 15 млрд доларів, а сьогодні є майже в шість разів менше. 

Основним завданням національного плану з вакцинації є охоплення вакциною проти COVID-19 половини населення України. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ходу "години запитань до уряду" у Верховній Раді. 

«Основним завданням плану вакцинації є охоплення вакцинацією проти COVID-19 50% населення України. Це є майже 21 млн. Враховуючи те, що закупівлю вакцини неможливо виконати для всіх громадян, постає необхідність визначення груп населення, які мають отримати вакцинацію в першу чергу», - сказав прем’єр.

Шмигаль наголосив, що національний план вакцинації, розроблений Міністерством охорони здоров’я України, обговорюється наразі на рівні уряду. Так, вже наступного тижня він буде затвердженим.

За словами прем'єр-міністра, кампанія з підготовки до вакцинації в Україні розпочалась ще у вересні цього року. 

У пріоритетну групу для вакцинації увійдуть:

Читайте також: На вакцинацію українців від COVID-19 необхідно 15 мільярдів грн

Глава МОЗ Максим Степанов раніше повідомляв, що Україна має можливість закупити 8 млн доз вакцини для 4 млн населення. За підрахунками відомства, країні для повної вакцинації потрібно 15 млрд доларів, а сьогодні є майже в шість разів менше. 

Також повідомлялося, що багаті країни, що представляють всього 14% населення світу, закупили 53% всіх найбільш перспективних вакцин, а бідні країни відповідно можуть отримати недостатньо доз. Очевидно, що Україна в числі бідних країн.