UA / RU
Підтримати ZN.ua

Москва, зрозумівши, що повалити владу в Україні не вдасться, переконує, що й не збиралася цього робити

Кремль, не очікуючи таких наслідків цієї війни для Росії, починає брехати. 

Представниця МЗС рф Марія Захарова заявила, що Росія нібито не мала на меті повалити чинну владу в Україні. Її слова під час останнього брифінгу цитує "Інтерфакс"

"В її завдання не входять ані окупація України, ані руйнація її державності, ані повалення чинної влади. Вона не спрямована проти мирного населення", - розповідає Захарова нібито про мету війни, яку рф почала в Україні. 

Тут варто пригадати, що російський президент владімір путін під час одного зі своїх звернень назвав чинну владу в Україні "зграєю наркоманів та неонацистів", а війну – "денацифікацією". 

На додачу розслідувач Bellingcat Христо Грозєв повідомляв, що однією з умов рф на переговорах з Україною було призначення співголови ОПЗЖ Юрія Бойка прем'єр-міністром нашої країни. При цьому Москва нібито була не проти, аби Володимир Зеленський залишився проформою президента.  

Та вже через кілька днів тотального спротиву оборонних сил нашої держави, перших санкцій західних партнерів та колосальних втрат серед своєї армії влада у Москві змінили риторику. 

Читайте також: Подоляк про ймовірний виїзд Зеленського з України: "Він безбашений"

Нагадаємо, видання The Times повідомляло, що за перший тиждень війни на президента Володимира Зеленського було скоєно щонайменше три замахи. Для цього в Україну відправили два угруповання — найманців ПВК Вагнера та кадировських спецпризначенців.