UA / RU
Підтримати ZN.ua

Москва висунула Києву умови дозволу спостережного польоту над РФ

Міноборони Росії попросило українську сторону відзвітувати в ОБСЄ за результатами березневого спостережного польоту.

Міноборони Росії не проти надзвичайного спостережного польоту України, але перед цим просить звіт щодо польоту у березні, заявив журналістам у п'ятницю заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов.

"Україна запитала провести політ з 26 по 30 травня. Ми не проти такого польоту, але нам хотілося б розібратися, чим викликано його необхідність", - сказав Антонов.

Він додав, що Міноборони хоче, щоб українська сторона відзвітувала ОБСЄ за результатами березневого спостережного польоту.

"Ми хочемо обговорити всі ці питання на найближчому засіданні консультативної комісії у рамках Договору з відкритого неба 26 травня", - зазначив Антонов.

Він нагадав, що російсько-український кордон перебуває під ретельним контролем західних країн. "У травні будуть виконувати спостережний політ Словенія, Угорщина та Італія", - сказав Антонов.

Нагадаємо, Росія готова дозволити Україні спостережний політ над своєю територією.

Нагадаємо, 21 травня Україна направила Російській Федерації за каналами зв'язку ОБСЄ запит на проведення надзвичайного спостережного польоту над російською територією. Згідно з положеннями Договору, російська сторона мала надати відповідь на запит України протягом 24 годин, тобто, до 11:00 за київським часом 22 травня. !zn

Читайте також:

Росія хоче закрити повітряний простір України і НАТО

Міноборони РФ розповіло, як відводить війська від українського кордону

Російський військовий вертоліт порушив повітряний простір України