UA / RU
Підтримати ZN.ua

Москва відповіла на пропозицію Ердогана щодо зустрічі Зеленського та Путіна

Там знову звинуватили Україну в невиконанні Мінських домовленостей. 

На тлі інформації про вторгнення Росії в Україну президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган запропонував свою країну для проведення переговорів Володимира Зеленського та Владіміра Путіна. Та прессекретар останнього Дмітрій Пєсков так і не дав конкретної відповіді. 

"Ми вітаємо зусилля будь-яких країн, які можуть допомогти у врегулюванні ситуації в Україні", - сказав Пєсков, слова якого цитують росЗМІ

Та після цього він зазначив, що проведення переговорів президентів гальмує нібито невиконання Україною Мінських домовленостей. Він не згадав про те, що саме Росія ігнорує усі укладені раніше угоди про врегулювання ситуації на Донбасі. 

"Якщо Туреччина може спонукати їх до виконання цих домовленостей, то це можна лише вітати. Місце проведення зустрічі друге", - сказав Пєсков.

Читайте також: У Ердогана підтвердили його візит в Україну

Нагадаємо, до цього президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган двічі пропонував допомогу у переговорах між Україною та РФ для закінчення війни на Донбасі, а саме стати посередником між Зеленським та Путіним.

"Ми вітаємо всі зусилля, спрямовані на пошук оптимального рішення для повернення миру в Україну, для звільнення людей, які утримуються в полоні або які потрапили у найважчі життєві умови через багаторічні агресивні дії проксі-груп РФ", - відповіли на пропозицію Ердогана в Офісі президента України.

При цьому у РФ відкинули пропозицію турецького президента.