UA / RU
Підтримати ZN.ua

Москва не реагує на запити Києва про видачу Януковича

За словами радника глави Міністерства внутрішніх справ, Москва також не відповідає на прохання Києва щодо екстрадиції та інших екс-чиновників, які переховуються в РФ.

Росія не реагує на запити МВС про видачу побіжного президента України Віктора Януковича та його оточення.

Як передає ЛІГАБізнесІнформ, про це в середу повідомив на брифінгу радник глави МВС Антон Геращенко.

"Україна, починаючи з березня, здригається від постійних недружніх дій Російської Федерації, яка прихистила у себе на території негідників, причетних до розстрілу людей на Майдані, до розграбування України. Росія не реагує на наші запити про видачу Януковича і його найближчого оточення, його сина Олександра, який безпосередньо причетний до розстрілу людей на Майдані. Тому ми починаємо дуже серйозну роботу з того, щоб заарештовувати активи цих осіб за кордоном і в Україні для того, щоб вони більше не могли підтримувати сепаратизм і тероризм", - сказав Геращенко.

За його словами, санкції будуть введені не тільки щодо Януковича та його оточення, але і проти семи груп осіб.

Янукович втік з резиденції "Межигір'я" під Києвом 21 лютого, потім переховувався на сході країни та в Криму, а 28 лютого дав першу прес-конференцію в російському Ростові-на-Дону.

22 лютого Верховна Рада України позбавила Януковича президентських повноважень. 26 лютого Генеральна прокуратура оголосила про підозру Януковичу, Андрію Клюєву, Віктору Пшонці, Віталію Захарченку та ряду силовиків. Потім силовики оголосили підозрюваних у всеукраїнський та міжнародний розшук. !zn

Читайте також:

Глава СБУ розповів, як Янукович і Росія готували анексію Криму

Арештовано майно та цінні папери сина Януковича

Ліхтенштейн заблокував рахунки Януковича та його оточення

Лукашенко під час розіграшу телефонного хулігана заявив про готовність прийняти Януковича