UA / RU
Підтримати ZN.ua

Москва хоче зробити Україну "зговірливішою" з допомогою інших держав

Там продовжують звинувачувати нашу сторону в затягуванні переговорів. 

Прессекретар російського президента Дмітрій Пєсков заявив, що вже повідомив інших країна про необхідність зробити Україну "зговірливішою". Його слова цитують росЗМІ

"Росія вдячна всім країнам, які пропонують посередництво на переговорах з Києвом, важливо зробити Україну зговірливішою, - вважає Пєсков. - Ступінь просування на переговорах, напевно, не такий, як хотілося б, і не такий, як потребує динаміка розвитку ситуації для української сторони".

Він зазначив, що росіяни готові працювати "швидше та змістовніше", проте цього, нібито, не хочуть українські перемовники. Але одна зі сторін, яка якраз і запропонувала послуги посередництва, повідомляє про інше. Наприклад, за словами радника президента Туреччини Ібрагіма Калина, переговори президентів гальмує саме Владімір Путін, позаяк він вагається. 

Читайте також: Втрати РФ з початку війни проти України сягнули 15 тисяч військових — Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський стверджував, що він готовий вести переговори з російським главою Владіміром Путіним. Проте Зеленський попередив, що у разі невдачі війна між двома країнами призведе до "третьої світової війни".